Over Crash Move

Levensreddend handelen met militaire precisie

DE TERM 'CRASH MOVE'

De term Crash Move is van origine een militaire term. Als er sprake is van een Crash Move is er (een acute) dreiging, die onmiddellijk handelen vereist. Mariniers worden opgeleid en getraind om in deze situaties effectief te handelen. In de huidige samenleving zien we steeds vaker levensbedreigende situaties; ongevallen, vermissingen, misdrijven en branden, het lijkt inmiddels de orde van de dag. Door de aanrijtijd van hulpdiensten van maar liefst 6 minuten, zijn burgers op zichzelf aangewezen als het gaat om levensreddend handelen.

 

HANDELEN BIJ EEN CRASH MOVE

Het handelen bij een Crash Move kenmerkt zich door het ontbreken van tijd. Er is geen tijd om te denken. Als een Crash Move zich voordoet heb je slechts seconden om de juiste beslissing(en) te maken. Dat maakt dat voorbereiding het verschil is tussen leven of dood. Kennis, kunde en routine zijn essentieel om bij een Crash Move te overleven. Alleen dan weet je zeker dat je in een dergelijke situatie overleeft.

DE ORGANISATIE CRASH MOVE

De organisatie Crash Move is een idee van (oud-)mariniers. Zij constateren dat de zelfredzaamheid bij de doorsnee burger gebrekkig is of zelfs ontbreekt. Logischerwijs geniet niet elk mens een opleiding of training om net als mariniers te handelen bij een Crash Move.

Daar ontstaat precies het idee van de organisatie Crash Move. Het vergroten van de zelfredzaamheid. Door de kennis, kunde en ervaring van mariniers en hulpdiensten te bundelen met de huidige staat van ICT, helpen we de mens en zijn omgeving de juiste voorbereiding te treffen voor een Crash Move.

HET RESULTAAT

Om ervoor te zorgen dat de kennis, kunde en ervaring van mariniers en hulpdiensten overgedragen kan worden op de doorsnee mens, heeft Crash Move een applicatie en een trainingsprogramma ontwikkeld. Met de applicatie zet je in no-time een hulp-/reddingsactie op touw, waarbij nabije familie, vrienden, kennissen, collega’s en bekwame hulpverleners jou helpen, totdat de hulpdiensten arriveren. We vangen het vacuüm tussen het bellen van 1-1-2 en het arriveren van de hulpdiensten op, door middel van technologie. Na het doorlopen van het trainingsprogramma ben je perfect op de hoogte van hulpverlening in levensbedreigende situaties volgens het C-ABCDE-protocol. Voorbereiding maakt het verschil tussen leven en dood.

eric-nabben-crash-move
zelfredzaam-met-crash-move

Be Prepared

In case of an emergency

"We zorgen ervoor dat mensen optimaal zijn voorbereid op een noodsituatie. En mocht het gebeuren, dan verbinden we slachtoffer en hulpverlener razendsnel met elkaar."

Eric Nabben

OUD MARINIER & CEO CRASH MOVE
ALLES VOOR HULP BINNEN 6 MINUTEN

Een veilige wereld

Hulpverleners

0

Safe Area's

0

App-gebruikers

0

Elkaar direct helpen bij nood

De verharding van de maatschappij roept om acute hulpverlening  bij een aanslag, ernstig misdrijf, brand, vermissing of ongeval. Crash Move verlaagt de kans op zwaar letsel of overlijden door slachtoffers en hulpverleners zeer snel bij elkaar te brengen.

Militaire snelheid en precisie

Crash Move handelt via het principe Be Prepared to Connect & Care en vindt zijn oorsprong in het Nederlandse Korps Mariniers. Deze specialisten weten als geen ander hoe ze snel en adequaat moeten handelen bij levensbedreigende incidenten. 

Hulpverleners & ICT-ers

Crash Move bestaat uit professionals die zorgen dat jouw veiligheid altijd in orde is. Specialisten dus die acute hulpverlening bieden door hun achtergrond en ervaring bij Defensie, brandweer, politie of traumahulp en ICT-ers die de vertaalslag kunnen maken naar een digitale oplossing.

Handelen met de app 

Een goede voorbereiding in combinatie met snel handelen in geval van ernstige verwondingen via het C-ABCDE protocol zorgt voor acute hulp bij elke denkbare noodsituatie. Alles professioneel doorgevoerd in de Crash Move Lifesaver App.

MANAGE HULP BINNEN 6 MINUTEN

Samen voor een veilige wereld

Naar Safe Area Naar Safe Community