Safe Community

Zorg voor je eigen veiligheid en die van je familie en vrienden

Download de app

Ben jij voorbereid op een noodsituatie?

Crash Move zorgt voor zelfredzaamheid in jouw eigen safe community. Weet wat te doen in de eerste zes minuten tussen het vacuüm van de 112-oproep en aankomst van professionele hulpverleners. Acute hulp dus bij ongeval, brand, geweld of vermissing.

LEVENSBEDREIGEND INCIDENT

Bescherm jezelf en je naasten!

01
Ongeval melden

Acute hulp is vereist bij een ernstig ongeval of onwelwording. 112 is gebeld, maar door de minimale aanrijtijd van zes minuten, kan het te laat zijn. Crash Move mobiliseert onmiddellijk lokale hulpverlening die levensreddend handelt bij noodsituaties

02
Brand melden

Er is brand in huis met ernstige rookontwikkeling. Via Crash Move worden alle buurtgenoten gealarmeerd. Jouw buurman biedt jou acute hulp bij het vluchten en alarmeert de brandweer. Die weet exact waar je bent en is snel ter plekke.

03
Misdrijf melden

Soms ben je bij een misdrijf zoals een overval, bedreiging, inbraak of geweldsdelict niet in staat om zelf 112 te bellen. Jouw buddy krijgt via een stil alarm een noodsignaal en schakelt de politie in. De politie is binnen enkele minuten ter plekke.

04
Zoekactie starten

Er moet razendsnel een zoekactie op touw worden gezet bij een vermoedelijke vermissing. Via de Crash Move App verstuur je direct aan iedereen in de omgeving van de vermissing het signalement. Reacties van buddy’s zorgen voor een gerichte zoekactie.

WEES GOED VOORBEREID

Voel je veilig

Bereid jezelf voor op een noodsituatie. Verzamel vooraf kritieke informatie, zet een eigen hulpnetwerk op en weet wat je moet doen.

KRITIEKE INFORMATIE

Verzamel vooraf alle kritieke, medische informatie over jezelf. In geval van nood wordt alle relevante informatie die van levensbelang is voor acute hulpverlening gedeeld met je hulpnetwerk.

HULPNETWERK

Familie, vrienden en buurtbewoners zitten allemaal als buddy in jouw hulpnetwerk. In geval van nood zijn buddy's onmiddellijk ter plekke om jou hulp te bieden terwijl de hulpdiensten onderweg zijn.

WEET WAT TE DOEN

Dankzij Crash Move kun je altijd gebruik maken van het levensreddende C-ABCDE protocol, opgesteld door specialisten met een professionele achtergrond bij Defensie, brandweer, politie en traumahulp.

SAMEN VOOR DE VEILIGHEID VAN JEZELF, FAMILIE EN VRIENDEN

Wil jij voorbereid zijn?

Download de app

25

Belangrijk: advies omtrent reanimeren en COVID-19

25 Mar, 2020

Op zondag 22 maart is er een belangrijk advies gegeven door verschillende landelijke hulpverleningsorganisaties omtrent de hulpverlening bij een reanimatie in verband met het huidige coronavirus (COVID-19). Het bevat verschillende richtlijnen die de verspreiding van het virus moet beperken en de veiligheid van (burger)hulpverleners moet waarborgen.

Lees meer
23

Alles wat je moet weten over vergiftiging door koolmonoxide

23 Mar, 2020

Koolmonoxide (CO) staat bekend als een echte sluipmoordenaar. Dit is een levensgevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, benzine of hout. Wat het vooral zo gevaarlijk maakt, is dat je het niet kunt zien of ruiken. Koolmonoxide wordt 250 keer sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. Een kleine hoeveelheid koolmonoxide in de lucht leidt bij inademing al snel tot bewusteloosheid en zelfs tot de dood als er niet snel wordt ingegrepen. Om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen, is het belangrijk dat je een goede koolmonoxidemelder in huis hebt. Het blijkt dat meer dan de helft van alle Nederlanders deze melder niet heeft. Het is van levensbelang dat iedereen zich bewust is van het risico op vergiftiging en weet hoe je dit kunt voorkomen.

Lees meer
18

16 tips om brand te voorkomen in je woning

18 Mar, 2020

Stel je voor; je ziet een brandweerwagen voorbijrijden. Het blijkt dat hij onderweg is naar jouw woning! Je hoopt dan nog dat er alleen schade aan spullen is aangericht, want in het ergste geval, vallen er doden. In 2018 hebben er 45 woningbranden plaatsgevonden met een dodelijke afloop. Maar ook wanneer er geen slachtoffers vallen, is naast de financiële schade, de emotionele schade vaak enorm groot. Belangrijke eigendommen zoals foto’s en gekregen meubels kunnen zomaar in rook opgaan. Een relatief kleine brand kan ervoor zorgen dat je woning weken niet bewoonbaar is. Het tast jouw thuis, jouw basis aan en zorgt voor veel werk. Door op een aantal zaken te letten, verklein je de kans op een woningbrand aanzienlijk. Hieronder volgen 16 belangrijke tips om een brand te voorkomen in je woning;

Lees meer