Incident


Ransomware

Voorkom het gijzelen van data en ben voorbereid op een aanval.

 

Gratis adviesgesprek inplannen

 

Betalen om weer bij je bestanden te kunnen

Wat is ransomware?

Ransomware of gijzelsoftware is een door hackers gebruikt chantagemiddel op internet. Ransomware (malware) zorgt ervoor dat gebruikers bestanden niet meer kunnen openen, omdat ze versleuteld zijn. De hacker vraagt losgeld voor een code, zodat de gebruiker weer bestanden kan openen.

 

Het betalen van losgeld lost maar één probleem op

Wat zijn de gevolgen?

Bedrijven die getroffen worden door een ransomware aanval worden vaak deels of in het geheel plat gelegd. De schade kan behoorlijk oplopen, omdat iedere minuut downtime direct en/of indirect veel geld kost. Het betalen van losgeld kan een optie zijn, maar besef dan goed dat de omgeving hierdoor nog niet vrij is van deze malware.

Maak regelmatig back-ups van data en instellingen

Hoe beschermt een organisatie zich tegen ransomware?

Allereerst zal de hacker toegang moeten krijgen tot de data. Derhalve is het van belang om het netwerk en de systemen goed te beschermen en te voorzien van de juiste beveiligingssoftware, updates en upgrades. Zo geef je hackers weinig ruimte tot een aanval.

Daarnaast zal de organisatie moeten anticiperen op de situatie dat het toch nog misgaat. Zo is het van belang dat er regelmatig back-ups (on- en offline) worden gemaakt van zowel de data als de omgeving (instellingen). Deze kunnen dan worden teruggezet zonder dat er losgeld betaald hoeft te worden.

Ransomware

Social engineering

De zwakste schakel

Cybercriminelen richten vaak het vizier op de mensen die binnen een organisatie werken door in te spelen op nieuwsgierigheid, behulpzaamheid en vertrouwen. Zorg dat jouw mensen zich bewust zijn van de risico's en laat ze tijdig een verdachte situatie melden.

 

We zijn bereikbaar op 088 1112888

Are you Crash Move ready?

Onze IT-specialist zal samen met jou de risico's inventariseren op basis van een security scan. Op basis van de resultaten kunnen al vrij snel een paar quick wins worden ingevoerd. Neem contact met ons op en laat je gegevens AVG-proof achter.

 

Gratis adviesgesprek inplannen

Advies en borging van de data

Be Prepared. Be Safe.