CLUSK

De vijf belangrijkste elementen die bijdragen aan je basismotoriek en conditie.

 

Fitheidstest aanvragen

 

COORDINATIE-LENIGHEID-UITHOUDINGSVERMOGEN-SNELHEID-KRACHT

De ketting is zo sterk als de zwakste schakel

ZORG DAT JE 'CLUSK' IN balans IS

Om mentaal en fysiek fit te worden en te blijven dien je, naast het eten van goede voeding en het genieten van voldoende nachtrust, ook regelmatig te bewegen. Bewegen doe je door o.a. te trainen volgens een vast tijdsschema en door alle vijf de gebieden te trainen die je de grond-motorische eigenschappen noemt. 

Wil je weten hoe jouw CLUSK eruit ziet? Kom erachter tijdens onze fitheidstest.

Vind de juiste balans

Welke elementen bepalen jouw fitheid?

5-1

C Coördinatie

Coördinatie vormt de basis voor bewegingen waarbij precisie, timing en samenspel van spiergroepen vereist is. We coördineren onze bewegingen door het centrale zenuwstelsel te laten samenwerken met zintuigen en spieren. Coördinatie kun je ook wel omschrijven als het vermogen om op grond van een nauwe samenwerking tussen zenuwstelstel, zintuigen en spieren bewegingen ergonomisch en nauwkeurig uit te voeren.


Lees meer

3-1

L Lenigheid

Lenigheid is een voorwaarde voor het effectief uitvoeren van bewegingen. Minder lenigheid in een gewricht maakt het uitvoeren van bepaalde bewegingen moeizamer. Het heeft immers weinig zin om sterke spieren te hebben als je de gewenste bewegingsuitslagen niet kunt halen. Lenigheid kun je ook wel beschrijven als het vermogen om een beweging met een zo groot mogelijke bewegingsuitslag in de gewrichten uit te voeren.


Lees meer

6-1

U Uithouding

Uithouding is het vermogen om weerstand te bieden aan psychische en fysieke vermoeidheid bij aanhoudende belastingen. Na een bepaalde training of wedstrijd is het belangrijk om op de juiste manier van de inspanning te herstellen. Bij een goed herstel zorg je ervoor dat je minder kans hebt op blessures.


Lees meer

2-1

S Snelheid

Snelheid is een bewegingseigenschap die steeds aan andere bewegingseigenschappen gekoppeld is, waaronder aan coördinatie. Een beweging snel uitvoeren vraagt om coördinatie van alle betrokken spieren. Ook moeten spieren voldoende krachtig zijn. Daarom vormt de bewegingseigenschap kracht een noodzakelijke voorwaarde voor snelheid. 


Lees meer

Wylance Icons website  -2

K  Kracht

Kracht is het vermogen van een spier om aan te spannen en een bepaalde kracht te leveren bij weerstand. Je hebt verschillende soorten kracht in je lijf en je traint elke soort op een andere manier. Ook heeft iedere kracht zijn eigen functie. Sprinters maken het meest gebruik van explosieve kracht en marathonlopers maken gebruik van krachtuithoudingsvermogen. 


Lees meer

Prijs & duur 

De fitheidstest kost € 125,- p.p. exclusief BTW en duurt inclusief advies 1,5 uur.

LOCATIE 

Nijverheidsweg 19, 7005 AS Doetinchem

 

De fitheidstest wordt uitgevoerd door onze partner Apex Trainingen in Doetinchem.

APEX-Training-Beste-uit-jezelf

Aanvraagformulier fitheidstest

Deze fitheidstest is gericht op de vijf grondmotorische eigenschappen (CLUSK) en geeft je inzicht in jouw huidige vitaliteit en fitheidsdoelen. Zo zie je niet alleen waar je staat en wat je momenteel aan kunt, maar ook waar je naartoe gaat bewegen.

Be Prepared. Be Safe.