De BHV-meldkamer is de slimme oplossing voor uw bedrijfshulpverlening.

Uw eigen meldkamer garandeert paraatheid bij calamiteiten, met de nadruk op levensbehoud en schadereductie. Een goed beheerde meldkamer is de sleutel tot een slimmere en gestroomlijnde BHV.

Begin de opbouw van uw BHV met het instellen van een eigen meldkamer. Anticipeer op kritieke situaties binnen uw bedrijf en neem daarna pas preventieve stappen. Deze proactieve aanpak bevordert een effectieve BHV-structuur.

 

Digitale Slimme Meldkamer

De kerntaak van de BHV-meldkamer: Direct hulp bieden bij nood én dreigende situaties.

Omdat veiligheid geen verrassing mag zijn. We beginnen met de wetenschap dat een noodsituatie of dreiging elk moment kan voorkomen. Met uw eigen BHV-meldkamer i.c.m. onze intuïtieve 'Safe Area'-app zorgt u ervoor dat uw organisatie altijd voorbereid is op het onverwachte, waardoor u de rust en controle behoudt die nodig is bij kritieke situaties. Dit redt levens en beperkt de (im)materiële schade.

Lees meer over hoe de meldkamer werkt bij nood en dreiging - >

Spash screen (1)
Spash screen (1)

De kerntaak van de BHV-meldkamer: direct hulp bieden bij nood én dreigende situaties.

Het uitgangspunt is dat een noodsituatie of dreiging elk moment kan voorkomen.

Met uw eigen BHV-meldkamer i.c.m. onze intuïtieve app zorgt u ervoor dat uw organisatie altijd voorbereid is op het onverwachte. Hierdoor houdt u de rust en controle die nodig is bij kritieke situaties. Dit redt levens en beperkt de (im)materiële schade.

Lees meer over hoe de meldkamer werkt bij nood en dreiging - >

Veelgestelde vragen.

Wat is het verschil tussen en PAC en de BHV-meldkamer?

Een Particuliere Alarmcentrale (PAC) bevindt zich meestal niet in de directe omgeving van uw locatie en is weliswaar 24/7 bemand, maar dit kan resulteren in tijdsvertragingen en is gevoelig voor menselijke fouten.

In tegenstelling hiermee maakt een BHV-meldkamer gebruik van geavanceerde technologieën om ervoor te zorgen dat hulpverleners die zich in de nabijheid bevinden snel gealarmeerd worden. Dit levert niet alleen een snellere en betrouwbaardere respons op, maar is ook kostenbesparend.

Let wel, het kan voorkomen dat uw verzekeraar de koppeling met een Particuliere Alarmcentrale (PAC) verplicht stelt. Het integreren van een PAC met de BHV-meldkamer is bij ons mogelijk en kan naadloos worden gerealiseerd.

Kan een BMI worden gekoppeld aan de BHV-meldkamer?
Een integratie van een brandmeldinstallatie (BMI) kan worden gerealiseerd via een API (Application Programming Interface). De fabrikant moet een dergelijke koppeling wel ondersteunen.
Op welke manieren kunnen meldingen worden gemaakt?

Er zijn verschillende methoden beschikbaar om een alarm te activeren binnen ons systeem.

Gebruikers kunnen:

  • handmatig een melding versturen via onze app
  • een QR-code scannen 
  • een fysieke alarmknop indrukken

Meldingen van sensoren kunnen eveneens worden ontvangen in ons systeem. Deze sensoren dienen echter over een API te beschikken zodat we ze kunnen integreren met de BHV-meldkamer.

Voorziet de software in een risico inventarisatie & evaluatie tool?

Onze software bevat een functie voor de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E), waarmee u potentiële risico's binnen uw organisatie systematisch kunt identificeren, evalueren en aanpakken.

Wat wordt verstaan onder een noodsituatie en dreiging?

We maken onderscheid tussen twee typen situaties:

Een noodsituatie duidt op directe incidenten zoals een ongeluk, brand of misdrijf. Deze gebeurtenissen vormen een bedreiging voor levens en kunnen aanzienlijke materiële en immateriële schade veroorzaken.

Een dreiging verwijst naar omstandigheden die potentieel kunnen escaleren naar een noodsituatie, zoals een verdachte omstandigheid, een vermiste persoon of een significant risico.

Hoe lang duurt het om een eigen BHV-meldkamer in te richten?
Het instellen van de meldkamer kan snel worden voltooid, mits plattegronden van het terrein en/of gebouwen beschikbaar zijn, de benodigde hulpmiddelen zijn ingevoerd en de hulpverleners aan het systeem zijn gekoppeld. In de praktijk blijkt dat we vaak binnen één dag operationeel kunnen zijn.

Ervaar zelf hoe u zich kan voorbereiden op het onverwachte.

Neem vrijblijvend contact op met onze professionals. Wij denken graag met u mee.

Ervaar zelf hoe u zich kan voorbereiden op het onverwachte.

Neem vrijblijvend contact op met onze professionals. Wij denken graag met u mee.